Περιγραφή
Για να ονομαστεί ένα Bourbon «straight» πρέπει βάσει νομοθεσίας να είναι απόσταγμα ζυμωμένων σιτηρών με περιεκτικότητα τουλάχιστον 51% σε καλαμπόκι, που να μην ξεπερνάει το 80% αλκοόλ μετά την απόσταξη, να παλαιώνει σε καινούρια βαρέλια αμερικανικής λευκής δρυός για τουλάχιστον 2 έτη, να μην ξεπερνάει το 62.5% αλκοόλ κατά την αρχή της διαδικασίας παλαίωσης και να μην εμφιαλώνεται σε λιγότερους από 40 αλκοολικούς βαθμούς.
To Evan Williams είναι το δεύτερο σε πωλήσεις Bourbon παγκοσμίως. Mashbill: (78% Corn, 10% rye, 12% malted barley) Αλκοόλ: 43%. Παλαίωση: Minimum 5 έτη.
Βαρέλια Ωρίμανσης: virgin white oak casks.
Μύτη: Ελαφριά με λίγο βανίλια και μέντα.
Στόμα: Νότες ξύλου, καραμέλας και μαύρης ζάχαρης. Επίγευση: Μέτρια προς μακριά.
To Kentucky Straight Bourbon είναι γεμάτο χαρακτήρα και απλά φτιαγμένο σωστά.
Πήρε το όνομά του από τον Evan Williams, ο οποίος άνοιξε το πρώτο αποστακτήριο του Kentucky κατά μήκος των όχθων του ποταμού Ohio το 1783 και παλαιώνεται για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το απαιτούμενο από το νόμο.
Το αποτέλεσμα είναι ένα Bourbon που είναι απαλό, πλούσιο και εύκολο να απολαύσετε.